Saturday, December 21, 2013

AWAN KITA SUDAH SAMA , MALAYSIA .



Assalamualaikum ..

EHEM.

hello Malaysian :)


 syukur ada Air Asia. boleh balik Malaysia tanpa risau poket cirit birit kan. tiket balik Malaysia aku ni around RM900++ jugaklah. aku beli lambat. itu yang mahal. sobs sobs sobs. bosan balik siang. aku tidur sejam cam tu aje. berjam jam lagi aku sembang dengan akak sebelah aku tu dengan baca novel kekasih hati. masa first time aku naik flight ke Adelaide aritu aku naik MAS. naik pun malam jadi tak berapa minit flight tu ada atas langit, aku dah selamat tidur. sampaikan steward kejut makan pun aku boleh suruh postpone makan waktu sahur. hik hik hik.

so, nak cerita apa yer. banyak gambar jugaklah. hari tu ada seseorang DM dekat twitter mintak ambil gambar lawa lawa kat Adelaide. tak berapa nak sempat sangat ambil gambar. tapi dont worry. ada setahun setengah lagi kat sana. T_T. so banyak lagi gambar boleh ambil. heee. jom tengok gambauuu

Hahndorf Park.






 sebuah perkampungan Germany. tapi kami tersesat. makanya tak dapat petik strawberry dan membelai binatang yang dipelihara di situ. i iz sad. tapi lagi sekali, dont worry. still got time to discover this next time bebeh!


 Gleneg Beach






 Masa ni sekitar spring break. spring break ni macam mid sem break universiti kat Malaysia la cuma bezanya spring break two weeks. kitaorang picnic kat sini dalam keadaan angin terlebih sepoi sepoi bahasanya. walaupun tengah spring, tapi sejuk gigil stil ada. makanya, makan lah sambil tahan sejukkk tusuk tusuk tulang belulang. sambil sambil tu tunggu matahari terbenam. so lomantik looo. 

Adelaide City




aku tetap rasa kereta dekat Malaysia lawa lawa berbanding dekat Adelaide.







at Mamak's Corner. roti canai sekeping 6 dollar plus plusss. 


dewan konvo dak dak Uni Adelaide.



ni view dari tingkat 6 building ape tah yang dalam University aku. yang kaler kuning2 ni Uni aku lah tu.


grandmama grandpapa kat sini lomantik lomantik.






gambar gambar ni are parts of Adelaide City lah. Adelaide macam luar bandar punya kawasan. bangunan pun tak tinggi tinggi. di ibaratkan sebagai old folks punya tempat. but i loike it. tenang sangat Adelaide ni. sampaikan perut bunyi orang sebelah boleh dengar taw. itulah paling tak dapat di control oleh Malaysian di Adelaide or at least for my housemates and me lah. bayangkan time puasa macam mana nak control. hahaha. dah macam okestra sorang sorang punya bunyi.

RANDOM PLACES



Botanical Garden :)


Eid Adha Celebration  Bonython Park.


Enginering Building, University of Adelaide. best building ni. ade satu jamban cangkung siap dengan paip air hoiii. tak yah pakai wet tissue. biasalah. nama lagi bangunan dak dak engineering.


Halloween. depan rumah aku. aku tak sambut Halloween okey. tu aku pakai telekung sebab tengah tunggu nak solat isya'.



 pokok jacaranda. sepanjang jalan lorong kawasan perumahan rakan seusrah di Enfiled. sumpah cantik.


aku dah selamat menjawab exam for the first time sebagai pelajar UniSA. soalan susah. tapi Australia aku tak rasa negara yang education dorang type yang exam oriented. pressure lebih dirasai sepanjang minggu minggu belajar sebab assignment datang silih berganti. dan Alhamdulillah. aku tak de la repeat paper. wehooo !

okey, selamat sudah taip entry panjang lebor ni. till then, tataaaaaa :)




Dedikasi khas buat Najwaq.


SELAMAT ULANG TAHUN YANG KE -22.

you know,
its not about our age that make us look matured in handling our life,
but its about how much experience we gained ever since we start to know what life is about.


i see you gone through the hardest part of your life.
and im hoping that now you can enjoy every little sweetness in your life.

Happy Birthday.
May you always in Allah SWT blessing.
May you always be my very very best friend till the end.
and May you always get what you dream in your life.


you know where to find shoulder to cry.
im always there for you.






bace jek? komen lah cikit, dont shy-shy cat ;P

3 sayang blog lina:

Dode Ahjumma said... [Reply to comment]

Assalamualaikum. Cik bedah ni pulak nak komen kome punya entri. First, memang tak dpt nafikan design kereta dekat Malaysia lebih nampak cantik and various. Macam banyak choice gitu. Then, sportingnya masa Halloween ada jiran dtg! Last, usrah dekat Enfield dengan sapa? Nak ikut..heheh. :)

Lina_Lin said... [Reply to comment]

Usrah dengan kwn2 dari area klemzig ( teha,nora,ainina,murni) yg kat enfield ni kak aisyul dgn sorg lagi lupa nama. Meh la join.. salunya buat on saturdays. Best!

AISYA@AISHA said... [Reply to comment]

cantiknya view kt sane!