Wednesday, February 5, 2014

PERLIS,LANGKAWI,KELANTAN



Assalamualaikum


ohoiii.

sejak terlepas dari kandang bumi Australia ni jadi senyap sunyi aje belog aku ni. nampak tak tuan empunya belog sangat menghayati moment moment beliau di Malaysia? twitter pun jarang jarang aku seru sekarang ni. serupa jugak lah sama itu Facebook dan Instagram. 

aku buat benda yang selalu aku buat yakni :

MAKAN.

bersyukur sangat bf kaki makan jugak. hew hew hew

so for the past couple of weeks aku busy melancong mahu pun melencong. juga busy dengan kenduri kendara mak sedara aku di Kelantan. tak lupa juga busy menonton TV dan menjadi bibik sejati untuk keluarga aku ni. since tinggal lagi sebulan sebelum pulang ke Adelaide, maka nya makin busy lah aku dengan urusan di bumi Malaysia ni. every minutes counted and not to be wasted woohoo !

TRIP KE ARAU, PERLIS.

tempat jatuh tergolek golek haruslah di kenang. aku tersedar aku kuat mentally and physically pun sejak sejak kena campak ke Uitm Arau. short trip sajo. melawat rakan rakan, bersteamboat,bergelak ketawa tak ingat dunia, berindu rinduan dan macam macam ber lagi.

 kiri : Tasik Timah Tasoh  kanan : Wang Kelian


dengan makcik jual nasi lemak sedap. makcik ni antara yang berjaya naikkan berat badan aku sepanjang satu tahun aku kat Arau. 



view Tasik Timah Tasoh
part of people of my life in Arau. 


TRIP TO PULAU LANGKAWI

untung sangat family Najwa ada yang menetap dekat Langkawi. jadi dapatlah pergi sana sebagai satu percutian berbajet. save lots of money since tempat tinggal dan makan dah disediakan. aku semangat betul makan kat rumah mak najwa. bertambah tambah. dengan sambal sotong nya, dengan keladi masak asam nya, dengan sambal belacan ulam gajus nya, perghhh. sekarang menaip ni pun kecur ayaq liuq wey. 


kami bertiga yakni aku Najwaq dan Pqah Abu berjaya jugalah melawat majority tempat tempat pelancongan yang ada dekat Langkawi ni. Dataran Lang, Haji Ismail Group, Makam Mahsuri, Telaga Tujuh ( sempat bau pintu gate aje tapi tak masuk dalam cause time limited sangat ) , pusat Gamat Nusantara, Pusat Kraft, Pantai Pasir Hitam, ape lagi eh, aku pun lupa dah. tapi best lah. ada duit banyak lagiii best shopping coklat om nom nommm. Naik Cable Car paling tak menahan. itulah kali terakhir, aku repeat,kali terakhir aku akan naik cable car. gayat dia,mengundang ayaq mataaa. tskk tskk. pejam mata sajalah yang mampu.


 Pantai Tengah berdekatan Pantai Cenang ke Ceneng nama dia.ikutlah mana mana pun.
jarang kan tengok aku senyum nampak gigi. hahahaha


 di sebabkan Najawq telah mensabotaj gambar punggung aku dengan Pqah Abu dekat Facebook, maka nya inilah pembalasan nya. HA HA HA HA.jaga jaga.ni belom habis xtream. ada sekeping lagi yang Mega Xtream. wiwiwiwiwiwi


walaupun di tulis terang terang di papan tanda tulisan , 'AYER HANGAT,masyarakat di sini tetap memanggil tempat ini sebagaiii, 'AYAQ HANGAT' .gambar candid aku selalunya disaster. erm,macam gambar cacat atas ni. uhuk uhuk uhuk.

TRIP TO PASIR MAS, KELANTAN

Alhamdulillah, bertambah seorang lagi saudara baru dalam family besar aku ni. 31 Januari 2014 yang lepas, selamatlah mak sedara aku dinikahkan dengan bapa sedara baru aku, En.Azri. lama tak rasa kenduri kendara meriah macam ni kat kampung aku. selalunya buat tahlil dengan  kenduri kesyukuran aje.

gambar atas : ayahsu,cikyah (pengantin) aku dan ayuni sepupu aku.
bawah kiri : cikyah dan suami
bawah kanan: mama dan mak mak sedara aku. happening oiii

 selamat bawa pulang kekasih hati ke kampung. Alhamdulillah, dia dapat sesuaikan diri. jalan dah clear. mudah mudahan segala urusan nanti dipermudahkan ye. harap sabar menunggu saya habis belajar dulu. aher aher aher. 

haa,habis dah ceritaaa. boleh pi tidoq dah kot. harap harap sempat update lagi satu post sebelum kembali semula ke Adelaide. sekarang busy sikit sebab abg iollss nak kawen dahh. dan busy dengan preparation pulang ke Adelaide. rasa seperti nak angkut satu Tesco Extra ke Adelaide. mudah sikit nak beli barang. heee.. ok, till then, bubbyeeee




bace jek? komen lah cikit, dont shy-shy cat ;P

Saturday, December 21, 2013

AWAN KITA SUDAH SAMA , MALAYSIA .



Assalamualaikum ..

EHEM.

hello Malaysian :)


 syukur ada Air Asia. boleh balik Malaysia tanpa risau poket cirit birit kan. tiket balik Malaysia aku ni around RM900++ jugaklah. aku beli lambat. itu yang mahal. sobs sobs sobs. bosan balik siang. aku tidur sejam cam tu aje. berjam jam lagi aku sembang dengan akak sebelah aku tu dengan baca novel kekasih hati. masa first time aku naik flight ke Adelaide aritu aku naik MAS. naik pun malam jadi tak berapa minit flight tu ada atas langit, aku dah selamat tidur. sampaikan steward kejut makan pun aku boleh suruh postpone makan waktu sahur. hik hik hik.

so, nak cerita apa yer. banyak gambar jugaklah. hari tu ada seseorang DM dekat twitter mintak ambil gambar lawa lawa kat Adelaide. tak berapa nak sempat sangat ambil gambar. tapi dont worry. ada setahun setengah lagi kat sana. T_T. so banyak lagi gambar boleh ambil. heee. jom tengok gambauuu

Hahndorf Park.






 sebuah perkampungan Germany. tapi kami tersesat. makanya tak dapat petik strawberry dan membelai binatang yang dipelihara di situ. i iz sad. tapi lagi sekali, dont worry. still got time to discover this next time bebeh!


 Gleneg Beach






 Masa ni sekitar spring break. spring break ni macam mid sem break universiti kat Malaysia la cuma bezanya spring break two weeks. kitaorang picnic kat sini dalam keadaan angin terlebih sepoi sepoi bahasanya. walaupun tengah spring, tapi sejuk gigil stil ada. makanya, makan lah sambil tahan sejukkk tusuk tusuk tulang belulang. sambil sambil tu tunggu matahari terbenam. so lomantik looo. 

Adelaide City




aku tetap rasa kereta dekat Malaysia lawa lawa berbanding dekat Adelaide.







at Mamak's Corner. roti canai sekeping 6 dollar plus plusss. 


dewan konvo dak dak Uni Adelaide.



ni view dari tingkat 6 building ape tah yang dalam University aku. yang kaler kuning2 ni Uni aku lah tu.


grandmama grandpapa kat sini lomantik lomantik.






gambar gambar ni are parts of Adelaide City lah. Adelaide macam luar bandar punya kawasan. bangunan pun tak tinggi tinggi. di ibaratkan sebagai old folks punya tempat. but i loike it. tenang sangat Adelaide ni. sampaikan perut bunyi orang sebelah boleh dengar taw. itulah paling tak dapat di control oleh Malaysian di Adelaide or at least for my housemates and me lah. bayangkan time puasa macam mana nak control. hahaha. dah macam okestra sorang sorang punya bunyi.

RANDOM PLACES



Botanical Garden :)


Eid Adha Celebration  Bonython Park.


Enginering Building, University of Adelaide. best building ni. ade satu jamban cangkung siap dengan paip air hoiii. tak yah pakai wet tissue. biasalah. nama lagi bangunan dak dak engineering.


Halloween. depan rumah aku. aku tak sambut Halloween okey. tu aku pakai telekung sebab tengah tunggu nak solat isya'.



 pokok jacaranda. sepanjang jalan lorong kawasan perumahan rakan seusrah di Enfiled. sumpah cantik.


aku dah selamat menjawab exam for the first time sebagai pelajar UniSA. soalan susah. tapi Australia aku tak rasa negara yang education dorang type yang exam oriented. pressure lebih dirasai sepanjang minggu minggu belajar sebab assignment datang silih berganti. dan Alhamdulillah. aku tak de la repeat paper. wehooo !

okey, selamat sudah taip entry panjang lebor ni. till then, tataaaaaa :)




Dedikasi khas buat Najwaq.


SELAMAT ULANG TAHUN YANG KE -22.

you know,
its not about our age that make us look matured in handling our life,
but its about how much experience we gained ever since we start to know what life is about.


i see you gone through the hardest part of your life.
and im hoping that now you can enjoy every little sweetness in your life.

Happy Birthday.
May you always in Allah SWT blessing.
May you always be my very very best friend till the end.
and May you always get what you dream in your life.


you know where to find shoulder to cry.
im always there for you.






bace jek? komen lah cikit, dont shy-shy cat ;P