Wednesday, February 5, 2014

PERLIS,LANGKAWI,KELANTAN



Assalamualaikum


ohoiii.

sejak terlepas dari kandang bumi Australia ni jadi senyap sunyi aje belog aku ni. nampak tak tuan empunya belog sangat menghayati moment moment beliau di Malaysia? twitter pun jarang jarang aku seru sekarang ni. serupa jugak lah sama itu Facebook dan Instagram. 

aku buat benda yang selalu aku buat yakni :

MAKAN.

bersyukur sangat bf kaki makan jugak. hew hew hew

so for the past couple of weeks aku busy melancong mahu pun melencong. juga busy dengan kenduri kendara mak sedara aku di Kelantan. tak lupa juga busy menonton TV dan menjadi bibik sejati untuk keluarga aku ni. since tinggal lagi sebulan sebelum pulang ke Adelaide, maka nya makin busy lah aku dengan urusan di bumi Malaysia ni. every minutes counted and not to be wasted woohoo !

TRIP KE ARAU, PERLIS.

tempat jatuh tergolek golek haruslah di kenang. aku tersedar aku kuat mentally and physically pun sejak sejak kena campak ke Uitm Arau. short trip sajo. melawat rakan rakan, bersteamboat,bergelak ketawa tak ingat dunia, berindu rinduan dan macam macam ber lagi.

 kiri : Tasik Timah Tasoh  kanan : Wang Kelian


dengan makcik jual nasi lemak sedap. makcik ni antara yang berjaya naikkan berat badan aku sepanjang satu tahun aku kat Arau. 



view Tasik Timah Tasoh
part of people of my life in Arau. 


TRIP TO PULAU LANGKAWI

untung sangat family Najwa ada yang menetap dekat Langkawi. jadi dapatlah pergi sana sebagai satu percutian berbajet. save lots of money since tempat tinggal dan makan dah disediakan. aku semangat betul makan kat rumah mak najwa. bertambah tambah. dengan sambal sotong nya, dengan keladi masak asam nya, dengan sambal belacan ulam gajus nya, perghhh. sekarang menaip ni pun kecur ayaq liuq wey. 


kami bertiga yakni aku Najwaq dan Pqah Abu berjaya jugalah melawat majority tempat tempat pelancongan yang ada dekat Langkawi ni. Dataran Lang, Haji Ismail Group, Makam Mahsuri, Telaga Tujuh ( sempat bau pintu gate aje tapi tak masuk dalam cause time limited sangat ) , pusat Gamat Nusantara, Pusat Kraft, Pantai Pasir Hitam, ape lagi eh, aku pun lupa dah. tapi best lah. ada duit banyak lagiii best shopping coklat om nom nommm. Naik Cable Car paling tak menahan. itulah kali terakhir, aku repeat,kali terakhir aku akan naik cable car. gayat dia,mengundang ayaq mataaa. tskk tskk. pejam mata sajalah yang mampu.


 Pantai Tengah berdekatan Pantai Cenang ke Ceneng nama dia.ikutlah mana mana pun.
jarang kan tengok aku senyum nampak gigi. hahahaha


 di sebabkan Najawq telah mensabotaj gambar punggung aku dengan Pqah Abu dekat Facebook, maka nya inilah pembalasan nya. HA HA HA HA.jaga jaga.ni belom habis xtream. ada sekeping lagi yang Mega Xtream. wiwiwiwiwiwi


walaupun di tulis terang terang di papan tanda tulisan , 'AYER HANGAT,masyarakat di sini tetap memanggil tempat ini sebagaiii, 'AYAQ HANGAT' .gambar candid aku selalunya disaster. erm,macam gambar cacat atas ni. uhuk uhuk uhuk.

TRIP TO PASIR MAS, KELANTAN

Alhamdulillah, bertambah seorang lagi saudara baru dalam family besar aku ni. 31 Januari 2014 yang lepas, selamatlah mak sedara aku dinikahkan dengan bapa sedara baru aku, En.Azri. lama tak rasa kenduri kendara meriah macam ni kat kampung aku. selalunya buat tahlil dengan  kenduri kesyukuran aje.

gambar atas : ayahsu,cikyah (pengantin) aku dan ayuni sepupu aku.
bawah kiri : cikyah dan suami
bawah kanan: mama dan mak mak sedara aku. happening oiii

 selamat bawa pulang kekasih hati ke kampung. Alhamdulillah, dia dapat sesuaikan diri. jalan dah clear. mudah mudahan segala urusan nanti dipermudahkan ye. harap sabar menunggu saya habis belajar dulu. aher aher aher. 

haa,habis dah ceritaaa. boleh pi tidoq dah kot. harap harap sempat update lagi satu post sebelum kembali semula ke Adelaide. sekarang busy sikit sebab abg iollss nak kawen dahh. dan busy dengan preparation pulang ke Adelaide. rasa seperti nak angkut satu Tesco Extra ke Adelaide. mudah sikit nak beli barang. heee.. ok, till then, bubbyeeee




bace jek? komen lah cikit, dont shy-shy cat ;P

2 sayang blog lina:

AISYA@AISHA said... [Reply to comment]

cable car best!
naikla lagi naikla lagi :p

Najib Ariyan said... [Reply to comment]

jalan jalan pusing satu Malaysia dulu sebelum gi Ostolia yer