Friday, December 17, 2010

CITE G LANGKAWI BLM HABIS TAW ! 11,12,2010

hye sume!!
lina blm abs cite taw pasal vacation langkawi tue..
ader 4 tempat lagi lina ta cite..
sbb byk sgt gmbr lina nak kongsikan dgn rakan blogger..

jum kite tgk ape yg ader kat pusat kraftangan di Langkawi!

mase aku pegi tue entry fee ialah PERCUMA sbb
mase tuw tgh promosi kraftangan..thumbs up wehh..
ta myesal masuk sni sbb bley cuci2 mate..
byk jugak aku borong kat cni..
adiah tok kwn bek aku pnyer besday pon aku beli kat cnii..

guest wht? pakcik yg bwt sume kraftangan dlm gmbr nieh
BUTA.. hebad kan..

daripada kertas suratkabar bertukar jd bakul dll..kreatif!!

pacik nie indian yg mahir buat tembikar..kau bley challenge dier x?
aku awl2 lagi dh surrender, :p

see, byk tembikar yg chumel2 bley dibeli sbagai souvenier..
tp kan najwa, nie bukan adiah besday ko..hehe..

aku lupe nak tnye,bley ta dier lukis gmbr muke aku kat batu tue..
kalo lah bley,sure aku beli sepuloh..hahaha

kalo dtg awl ckt bley tgk dorg wat perasmian karnival niehh..
family aku tgk perasmian nieh dlm berita je pagi tue kat apartment.
sbb tue dpt tawu yg dorg bg masuk karnival nie free!

byk lagi sebnarnyer kraftangan yg ader tp disebabkan byk area yg
disallowed camera jadinyer talei la tunjuk kat korg byk3 gmbr..
antaranyer ader painting batik yg superb mahal harga dier,
tenunan songket, kraf mengkuang dan byk lagi lah!
pastu ktaorg pegi Pantai Pasir Hitam..

berlatarbelakangkan Pantai Pasir Hitam..

nak bgtaw,mak aku br 42 tahun taw..
anak sulung dlm family aku dah berumur 21thn
muda tak mak aku??

posing abs adk aku...belakang tue la pantai..

nape pantai nie pasir dier hitam? tekalah..
jwapan ader kat bawahhhh sekali taw.sila la scroll smp abis..

pas jalan2 kat tepi pantai ktaorg makan!
perot tersangat la lapar taw...
menu - nasik ayam!!
sumpah sedap..aku tmbh nasik byk3 kali wehh

lepas tue aku g sniiii.. Pantai Tanjung Rhu..cuaca sgt baek pas ktaorg abs mkn..
jadi mmg senyuman semua abis-abisan MANISSS

macam senyuman aku nieh..abs manes taw..
maklum la perot da knyg..hahaha

 kalo korg pasan la,baju aku dgn adik aku same cume warna je lain..
abg dgn adk laki aku pon same jugak bju dorg kaler aje yg membezakan mereka

pantai dier sumpah gojes..
tour guide tu kate ader 1 filem hindustan yg wat pengambaran kat pantai nieh...
aku tawu cite tue, tp aku ta egt title ape..
pelakon dier hrithik roshan dgn amisha patel.
tawu ta korg tajuk cite tue?

 aku dan lalang :))

sweet gler gmbr nieh langsung ta same dgn personality aku..hehe
aku agak kasar & sempoi orgnyer..

senyum sume..lina nak amik gmbar nieh!
say kimchiii ~~


ok,stop smp cni dlu..
entry seterusnya lina bwk korg jelajah
Kolam Ayaq Panas dgn Dataran Helang
ukei??? tungguuu ~
Babai!

coret2: pasir tue kaler hitam sebabnyer terdapat paduan hasil dari mineral seperti turmalin, ilmenit, zirkon, dengan batu granit.. credit- WIKIPEDIA



bace jek? komen lah cikit, dont shy-shy cat ;P

7 sayang blog lina:

Anisa Hang Tuah said... [Reply to comment]

nice photo
(:

SapaSapaJerLahhhh said... [Reply to comment]

wah..besh nye g lgkawi...:)

SapaSapaJerLahhhh said... [Reply to comment]

nieya last p lgkawi time pas spm dlu...huhu

Hafidzah Hafidz said... [Reply to comment]

waaa, best2! pegi langkawi ea? lama fieza tak pegu sana dengan family..terrer nye pak cik tu buat bakul..kagum2..kelebihan yang Allah bagi kan..dulu waktu fieza belajar bawak kete pun, ada sorang abang nie, blind, tapi boleh buat kereta kecik, beca, daripada dawai..perghh~ mantap la kan..terus je fieza beli =)

MiZi said... [Reply to comment]

sukenyaaa tgk gambo2 dier

http://contengcorner.blogspot.com/2010/12/aktiviti-tengah-lonely.html

cn said... [Reply to comment]

aku baru nk brangan ko beli tembikar tu..mmg chumel..xpe..sob3..yg penting ko beli..kah3..(gelak jahat)..countdown timer aku da nk pecah ni..lme aku tggu kot

nub said... [Reply to comment]

langkawi..kampong ceq!!