Thursday, February 3, 2011

KENAPA AKU X SUKE ATM MACHINE , CASH DEPOSIT & CHEQUE DEPOSIT?

Assalamualaikum semua !

wah dah lame ta post pape entry kan..
aku ta busy pon..
tapi disebabkan lam pale cam ader mcm2 
benda nak kene wat,
maka terbantut lah semua benda e2..
termasuk lah post entry ke blog kesygn ini..

berbalik kepada tajuk yer...
kenapa aku ta suke atm machine, cash deposit & cheque deposit?
jom kite usha nape aku tak suke ~

ATM MACHINE

sume org tawu kalo g atm machine 
ta len ta bukan sebab nak wat kuar dwet kan..
maybe jugak sbb nak cek baki lam akaun der bape,
then bler tgk baki cam banyak super,
jari jemari pon cam best jek nak wat kuar dwet..
so, motif nyer same,
atm machine adalah tmpt tok mgeluarkan dwet 
dan seterusnya mghabiskan nyer..
then again ko dtg atm machine,
kuarkan dwet dan abiskan nyer..
sbb tue aku TA suke atm machine, 
suke btl abiskan dwet aku
huhuhuhuhu ~

CASH DEPOSIT

biase ta ko berzikir depan cash deposit or
berdoa mcm 2 supaya mesin cash deposit tue
akan accept sume dwet yg ko nak bank in kan?
semalam aku br buat.. ta cye, percaya jela weh..
da jadi rutin aku tok bayarkan sewa umah tiap2 bulan..
salu bayar kat KL senang ckt..
Public Bank byk then ta ramai org..
tp kat Bukit Mertajam ader 1 aje yg paling dekat dgn umah aku..
ta la dekat mane, tp kat bandor jugak lah..
mase aku nak g bayor tue pnyela kne berator..\
depan aku der 2 org, blakang aku 4 org..
aku cam pelik la nape la org yg kat depan sekali nieh 
lame giler guna mesin tuh..
rupa rupanyer dwet dier ta keras then mesin tue tamaw terima !
nak dekat berbelas minit gak la aku tgu..
dier pon cam da benggang da kat atm machine tue..
mane tak nyer org kat blakang dier queue makin lame
makin panjang..dier dok tercongok kat c2..
malu 1 hal lg an...bler tiba time aku lak,
pnyer la aku gosok2 dwet aku tue...
mane ta nyer, lam purse aku tinggal dwet syiling,
dgn dwet seringgit2 aje..
nahas aku kalo mesin tue ta trime, mane nak cekau dwet len..
so aku pon berdoa la mcm mcm dlm ati nieh..
akhirnye doa aku dimakbulkan.. selamat dwet2 tue ,masuk kat owner umah..
fuuuuhhhhhhh !

CHEQUE DEPOSIT
ta len ta bukan nape aku ta suke mesin nieh
ialah kerana aku kena tunggu at least 1 setengah hari,
baru bley merasa dwet dwet tue..
plg lama aku penah tunggu tiga hari beb !
gatai abis tapak tapak tangan sekali dengan tapak2 kaki
menunggu dwet tue aw..
haissshhhh ~

tapi pape2 pon tanpa mesin2 nieh
dalam hidup aku,
sudah pasti aku adalah manusia yang
ABNORMAL..
hahahahahahaha
BABAI !

gmbr tak de motif ~




bace jek? komen lah cikit, dont shy-shy cat ;P

1 sayang blog lina:

Mas Ayu said... [Reply to comment]

hehe...xsuke jugak atm machine...dwet cpat je abe kan..