Thursday, March 17, 2011

2 KALI KURSUS KPP ?

Assalamualaikum semua !

sehatkah korg semua?
aku sehat dan penat..
seriously mmg penat lah sekarang nieh...
kalo korg salu bace entry aku for sure korg akn perasan kan yg aku
sikit2 mengadu kat blog nieh, ckt2 mgadu kat blog nieh,
penat la, stress la, byk exam + homework + assignment la,
nak wat cam ner, name ag blog aku..
kalo nie blog korg, aku diam jela.. 
huuuuuu...
dan lebih memenatkan lagi ialah, 
sekarang aku nieh tgh wat lesen...
dan boley plak g kursus KPP dua kali?
ape tue kursus KPP?
ia adalah Kursus Kokurikulum pemandu,
and yes, i went it twice,
dont believe it, suke hati lah...

but the truth is,
mmg aku g 2 kali kursus nieh,
tapi ceramah yg smp 5 jam tue ta lah smp 2 kali..
cite nie agak memalukan lah,
tp tok pengajaran kite bersama,
dan aku berharap ta der org yg akan tiru kerja gila aku nieh ha..

1st time aku g kursus nieh last 2 weeks,
but unfortunately,
sy si minah careless yg sedang demam,
terlupa membawa ic @ kad pengenalan..
stupid mistake ok,
and agak myusahkan org jugak lah..
haishhh, malu2..
cian kak husna a.k.a kakak bf aku,
melayan kerenah aku..
yg pasti nyer kecian lagi lah pada bf aku yg ta pasal2
kena sound bangun lambat dgn aku..hahaha
super kejam weh...
biase lah pompuan, emo kowt..
mintak maaf yer godzila..
then ta pasal2 la kena datang balik tok ceramah kali kedua..

dan kali nie hampir setiap mase aku cek ic aku nieh ha...
last week aku g jugak kursus tue,
alone ok..
bf aku wat gak lesen kereta, but bukan sekali dgn aku,
dier wat kat padang jawa n ak wat kat gombak..
kire dier teman aku jugak lah tue.. heee
mase kat ceramah tue, boley pulak aku ta sedar
the girl that seat beside me is my college mates!
bhahahaha, nmpk sgt cam kera sumbang an..
and the best part is, aku boleh plak g masok dewan yg salah..
bongoksss gila..hahaha
aku pelik nape aku je yg terlebih muda dlm dewan tue, and
wondering asal sume laki2 yg cam baya2 abah aku aje,
then bler jurulatih masok, dier tanya aku,
clap dewan  ker,
dewan nieh tok orang yg nak amik lesen tok bwk penumpang cam
bus n teksi..yg nak bwk lori pon ader..
time tue tuhan ajelah yg tahu betapa malu + sumpah seranah kat macik kaunter
tadi yg arahkan aku masok dewan tue..
aku pon keluar then pegilah cr dewan yg sepatutnyer..
ooo rupa2 nyer yg bagi ceramah tue 
the same person yg amik aku pukul 7.15 pagi kat lrt pandan jaya..
egatkan dier garang, tp bhahahaha, lawak giler ahh..
INI ADALAH KELAS NYAWA ...
KPP = NYAWA..
gelak smp ta egat dunia dah aku..
to those yg ckp KPP nieh boring,
aku ta sokong.. sbb mmg best lah belajar sume2 nieh..
and at last, aku dah tak buta SIGNBOARD!
seronok weh, jalan mane2 pon boley lagi dok tgk2 signboard..
yelah, kena lah rajin bace signboard, sabtu nieh dah nak
wat exam komputer..
wish me luck ok!
n aku harap aku ta careless dah lah..

ala, dah 8.31 pagi,
nak ciap2 g kolej dah..
baju pon ta iron ag..
huuuu, ari last pegi kolej tok dis week,
weeeeeee!
ok BABAI !







bace jek? komen lah cikit, dont shy-shy cat ;P

5 sayang blog lina:

*assyiera* said... [Reply to comment]

lina.. good luck ye for test komp..
kite bakal gak kot wat..
cuty sem nnty..

AH7 said... [Reply to comment]

penat er...ke bosan g kursus?

Lina_Lin said... [Reply to comment]

assyiera:

macehhh..hehe..
nt dah nk wat, gud luck k..
jgn men2 taw ;)

Lina_Lin said... [Reply to comment]

AH7: aah, penat.. ta bosan lah..
best taw ;)

Eirma Rohayu said... [Reply to comment]

busan la derr ! Tah ape y besh ny tah . Ahaa ! Btw , kalo da dpt kete lei bwk ak jenjalan . Doakan aku dpt kete dr bapak ak ASAP ! Bole la sem5 ak bwk kete dkt u , n bole ak ronggeng g penang nanty . Ahaa ! :)