Monday, May 9, 2011

KALO TA DAPAT MASOK U BUKAN BERMAKNA HIDOP KORANG DAH MUSNAH, CHILL ;)

Assalamualaikum semua :)


Chill konon.. dulu pon aku gelabah okey. aku lagi teruk dari korang,punyela semangat isi form upu online sekali time nak check result dpt ke tak, boleh dorg tulis yg permohonan aku tak der dalam simpanan dorg, kiranya ibarat mcm aku ta penah pon mohon UPU lah.. sedey weh, time2 tue jugak meleleh2 air mate nieh.. aku nieh minah careless, tp kalo aku betol2 focus, korg ngumpat aku jaoh sebatu pon aku boleh dengar..HAHAHA, pandai menipu kan kau nie lina..mase tue harapan aku nak blaja dah terkubur.

sebelum result upu keluar pon aku dah dapat banyak tawaran blaja, segala mcm universiti dan kolej swasta aku dpt tawaran. dah tue sume diploma accounting dan satu aje Mascom dari Unisel. mase tue aku benci tahap sumpah seranah dgn akaun. walaupon aku dpt A sekalipon dlm SPM tp aku dah serik dgn akaun. NOMBOR tue yg buat aku serik okeh. and then aku decide nak pergi Unisel, atas 2 sebab yakni amat2 lah dekat dgn BF aku and then aku nak lari dari akaun. 

Allah Maha Mengetahui ape yg terbaik tok kita. time aku tgh gundah gulana memikirkan soal belajar, aku break up dgn BF aku. at that time, aku timbang balik keputusan aku nak blaja kat Unisel and at last, aku decide nak accept tawaran blaja dr Kolej Polytech Mara KL (KPTM KL)di bawah course Diploma In Accounting Uitm.

at first, aku ta tawu pon ape kena mgena Uitm dlm hal course nieh. bler aku orientasi baru aku tawu student di bawah course nieh adalah student francais dgn Uitm. maksudnya kami akan belajar benda yg same dgn pelajar akaun di Uitm, ambil exam yg same dgn student Uitm, grad di dewan yg same seperti pelajar Uitm, cume yg bezanya kelas kami di kolej dan bukannya di Uitm. that's all the diffrence.

mase tue aku bersyukur sgt2 yg Allah dah permudahkan jalan aku. walaupon perit gila putus cinta tp pastu aku kapel balik..keh keh keh. dan semuanya berjalan dgn lancar. aku pulak dpt pinjaman dr MARA sebanyak RM28,000 dan sgt lah tidak membebankan family aku lagi dh..sekarang aku nak masok sem 5 dah, dan InsyaAllah taon depan graduate! doakan aku okeh ~

KPTM nieh byk cawangan dier dan hampir sume cawangan ader course francais dgn Uitm. sebagai contohnya kat kolej aku ader akaun dgn sains komputer dan dekat Bangi ader Pengurusan Perniagaan dan Perlancongan. Banyaklah pilihan dan munkin ader yg sesuai dgn minat korg.. so ape lagi mohon la cepat KPTM okeh :)

but gurls and boys,dah name pon kolej mmg mahal lah yuran dier, tp berbanding dgn kolej2 len, yuran course under Uitm is cheaper. yuran aku tok 1 sem cume 550. cume yuran hostel lah yg mahal supper..1 sem 960. tp boley aje nak jd outsider. aku dok ostel 2 sem aje ikot contract pastue kuar dok dgn kwn2 share umah sewa. ader kwn2 aku kena byr sewa 50 je sebulan taw. ape yg penting kat cni, azam nak blaja kena kuat dan pandai jage diri. e2 aje ;)
okeh that all, jum layan gmbr mase aku belajar kat kolej nieh ;)

kat hostel mase sem 1 ;)

sem 1 mmg aku selekeh dan serebeh,skrg pon same okeh ;)


dlm kelas mase sem 1 :)

dlm hostel, nak masok sem 2 ;)

sem2 yg giler2 :)

baju budak uitm nieh, bukti kami budak uitm jugak dan smp skrg terperap dl almari,hee


ok 
BABAI !

bace jek? komen lah cikit, dont shy-shy cat ;P

9 sayang blog lina:

AISYAH@AISHAH said... [Reply to comment]

hehehe... kat mana2 pun boleh belajar sekarang ni tp... jgn patah kebelakang... :-)

Cik Ungu Kamila said... [Reply to comment]

blaja rerajin ye dik. pasni dah keje dah tak dapat rasa hidup camni la gi da.

Eirma Rohayu said... [Reply to comment]

nanti degree come to me eh.. huhu! jgn tingglin ak dong.. hehehehehe! :)

Lina_Lin said... [Reply to comment]

@AISYAH@AISHAH

betul tue, usaha habis daya ;)

Lina_Lin said... [Reply to comment]

@Cik Ungu Kamila

mst penat kan, goshhh, talei bygkan macam mane..

Lina_Lin said... [Reply to comment]

@Eirma Rohayu

u lalink kena kuar dr perak la..jgn la homesick sgt.

Anonymous said... [Reply to comment]

sangat menarik, terima kasih

Anonymous said... [Reply to comment]

Blh sye tnye skit? Mcm mne pinjaman tu blh smpai 23 000?

zatie jalil said... [Reply to comment]

macam mana nak mohon pinjaman mara ?