Friday, January 7, 2011

TERAPI STRESS YG PALING BERKESAN, MAKAN @ SHOPPING?

Assalamualaikum semua!

Aku br bangun tido...
jangan la wat persepsi yg bukan2 bler aku kate aku baru
bangun tido sedangkan dah pukul 2 petang..
aku dah bangun 1st, 6.50 pagi tok solat subuh,
agak lewat di situ,huhu..
then aku tido balik semula
akhirnya aku bangun balik kol 9.30 sbb perot lapo..
alahai perot nieh,mntg2 aku dah biase 
bg ko mkn pepagi,
boley plak ko wat hal time aku tak der kelas..
yer,ari jumaat aku ta der kelas..
aku amat gembira,bley lah jeles kalo nak..haha
patu kol 12 lebey aku tertido sbb ta tawu nak wat ape..
cuaca lak mmg sangat2 mengizinkan aku tarik simut tok tido kembali.
dan skrg, di cni lah aku, sdg menekan2 keyboard wat entry..

intro terpanjang penah aku wat..haha
bler di usha2 tajuk kat atas nieh aku nak ulas ckt lah..
actually, 2-2 terapi stress nieh tak boley pakai..
dalam erti kate lain, HAMPEH..
sebabnyer....

biler kite makan
time kite stress actually kite dah mbuka satu laluan buat sang lemak
tok berkumpul mbuat satu kumpulan besar dlm badan kite..
dan akhirnya hancurlah segala diet disiplin ketat yg ko tgh ikot tue..
aku yakin takkan lah tgh2 ko stress, rajin lak ko pegang sudip dgn kuali 
tok berperang kat dapur myediakan makan tgh ari ko, tol x?
kecuali lah kalo terapi ilangkan stress ko ialah memasak..
yg menjadi mangsa serangan stress ko mestilah kedai2 fast food yg berdekatan tol x?
cam kat umah aku nieh dekat dgn MCD,KFC & PIZZA..
ley wat delivary ukei? tayah kuar dgn muke stress semata2 tok ilangkan stress.
nt boley la ko order....

kat kfc

boley la order chicken snack plate,
dapat makan dua ketul ayam nieh pon dah boley ilang stress!

kat McD lak

kan best time stress cam nieh dpt mkn burger Big Mac 
dgn fries yg tbaek dr ladang nieh..huh!

Pizza Hut yg paling talei blah

abis ko pelahap sorg2..
stress la katekan ~
bertimbun-timbun lemak yg dah ko kumpul
tnp ko sedari..
akhirnya jadilah cam niehh...


kalo terapi shopping lak...
mmg syiok kan dapat beli macam-macam tnpa perlu berfikir..
nape aku cakap cam tue?
ader ke org tengah stress boley berfikir panjang ttg bajet dwet 
shingga hujung bulan time shopping?
aku tak rase cam tue.. stress boley wat kite ilang kewarasan..
sape ta penah stress mknanyer dier bukan manusia sbb dier tak der prasaan..
bler kaki dah jejak jek shopping mall, lebey2 lagi purse tgh tepu dgn
berkeping-keping kad kredit yg ta over limit ag,
mmg syiok lah shopping..
pakai grab aje yg mane2 kite nak tnpa perlu berfikir..
bg kad kredit blah,bg kad kredit blah..
bahananyer, ujung bulan berpinar lah mate tgk bills!
time tue sure stress ag, abis tue nak shopping ag ke?
kan tgh stress tue..
 
 

so,dua-dua terapi nieh tak sesuai diamalkan tok ilangkan stress..
terapi paling bagus ialah nangis dan tido bler bangun mate lebam
cam mate ikan..
e2 terapi aku, cubelah ~
Babai !

bace jek? komen lah cikit, dont shy-shy cat ;P

4 sayang blog lina:

Anisa Hang Tuah said... [Reply to comment]

haaa!!nis suke bege big mac tuu
sedap!!!

aming said... [Reply to comment]

haha..mkn2 smpi gmuk :)

F@R@H_F@R!!eN said... [Reply to comment]

wah!! mengidam mcchiken deluxe... huhuhuhu..

tehateha said... [Reply to comment]

shopping paling best....huhu...tapi time duit byk r....sobsob...