Monday, May 23, 2011

ORG CAKAP KALO MIMPI IKAN MAKNANYA NAK DAPAT HABUAN , BETUL KE EH ?

Assalamualaikum semua !

entry lewat malam lagi. dah jadi habit pulak tido lmbat bangun of cos la lambat kan. haha. disebabkan hampir setiap hari aku tido kol 3 pg ( mana tak tido lewat, asal aku nak tido jek ema @ najwa ajak mesej ) jadi famili aku pon makan kol 3 petang lah. sape soh aku masak, kan dah makan lewat. hoho. dalam sebelas lebih aku bangun la, golek kiri kanan bangun mandi turun bawah terus serbu dapur tok masak. mmg buruk perangai aku tapi e2lah realiti nyer. dalam umah aku nieh anak lelaki bangun awl, anak pompuan 2-2 bangun lewat. apesal tah.

so back to the topic. aku bermimpi ikan malam semalam. bukan setakat ikan. sotong pon aku mimpi taw. mama cakap kalo mimpi ikan e2 tandanya nak dapat dwet. betul ker eh? tapi yg tak best nyer mimpi aku ikan dalam tu sikit aje. adakah maksudnya dapat dwet sikit sahaje?

aku bermimpi aku tengok kat lantai bilik abg aku nieh ( bilik nieh aku tumpang sebab abg aku dgn adik laki aku study jaoh ) ader beberapa ikan, kecik jela dalam 7cm cam tue. adelah dalam 5 ke 6 ekor , tgh berenang2 tapi air yg bertakung tue macam dah nak kering. yg sotong tue pulak lagi best, dok dalam tangki pam toilet tue. haha, giler ta lojik. tapi besar taw sotong nieh, mmg taste aku, sedap kalo buat sambal sotong, perghhhh. so dalam mimpi tue aku tertido dan bila aku terbangun, aku tgk ikan - ikan tue dah jadi IKAN BILIS ! macam mane boley bertukar sampai mcm tue aku tak pastilah. hoho..

anyway mimpi tue mainan tido. tapi kalo betul pon dapat dwet, e2 syukur alhamdulillah. nampak sgt sebelum tido aku dok pikirkan sal dwet aje. haha. ok, jumpe lagi di lain entry, BABAI !


my cats, they sleep a lots,what they had dream before ya?




bace jek? komen lah cikit, dont shy-shy cat ;P

2 sayang blog lina:

*assyiera* said... [Reply to comment]

ha, tah2 an..
duit hantaran kot..
hehe :p

Lina_Lin said... [Reply to comment]

@*assyiera*

adei..e2 mmg lambat lagi lah..