Monday, July 25, 2011

MEH MEH BELI KUIH RAYA, DIJAMIN SEDAP WOO , MURAH LAK TU , SERIOUS TALK OKEH

Assalamualaikum semua ;)

puasa bakal menjelang..masing2 dah start buat persiapan tok hari raya kan..aku pon dah beli baju raya..excaited taw..hehe.. yelah,nak tempah mane ader tailor yg nak terima dah, TAPI, biskut raya masih lagi boleh ditempah rakan2 blogger sekalian.. dalam entry sebelum2 nieh,aku ader cakap aku ader g keje wat satu tempat yg buat kuih raya, betol x? (kalo korg xtawu,sila bace entry sebelum nieh)

so sudah pasti aku tawu mcm mane cerewetnyer owner yg jual biskut raya nieh.. aku gentel almond london tak menepati saiz yg dier nak, dier reject, xcukup badam bler hias dier reject, habuk biskut byk sgt dalam bekas dier soh ubah balik, SEE , semuanya untuk menjaga pelanggan2 dier.. almost 10 years okeh dier berkecimpung dalam bisnes biskut raya nieh.. bukan buat cikit2, beribu2 botol taw..resepi biskut tue pon dari chef2 yg terkenal, n of coz rasenyer teramatlah sedap.. sekurang2nyer kalo korg cume hidang biskut tunjuk time raya nt, biarlah sedap kan..takla semua balang biskut rase same aje..

jum tengok biskut ape yg ader tok order ;)

okeh,balang2 yg lawa nieh sume tok jualan di kedai
n jumlah biskut dalam nieh xcecah 50 pon, sekitar 48 bijik mcm tue,
tp harga same aje dengan yg dalam botol

nama biskut : shortbreak
botol 50 biji RM22.50
bekas lawa mcm kat atas 48 +- biji RM22.50
rugi kalo xrase , femes biskut nieh, 
kalo xpenah rase mmg korg dok dalam gua mase raye
JOKE okeh ;P
4 1/2 stars out of 5

nama biskut : almond london
botol 50 biji RM21.00
bukan sng nak cr almond london yg murah skrg nieh, 
dah la almond gune sebijik, xmen la belah2,
pastue totally chocolate yg salut, bukan campur2 dgn milo bagai okeh..
5 stars out of 5

nama biskut : strawberry bar
botol 50 biji RM22.50
 peminat strawbery sila beli biskut nieh, no regret okeh..
sedap !!
4 out of 5 stars

nama biskut : hitam manis
botol 50 biji RM22.00

biskut nieh rangup, sape yg xsuka biskut cair dalam mulut,
pakat2 lah beli biskut nieh..sedap weh..
4 1/2 out of 5 stars

nama biskut : ferero rocher
botol 50 biji RM22.50
biskut feberet aku nieh,
sumpah sedap, sample ader kat aku skrg,
nak rase boley mintak,
konfem korg akan tertarik dgn unik rase dier tue, cayela cakap aku nieh
tak men tipu2 punyer k
5 out of 5 star ;)

nama biskut : snow almond
botol 50 biji RM22.00
 biskut nieh walaupon xmenyerlah, tp sekali rase maw
makan 2 3 biji..xcaye, beli lah, baru taw,
makan sampai termimpi2
5 out of 5 stars ;)

nama biskut : somalia cookies
botol 50 biji RM21.00
jgn pandang pada name, rasenyer sangatlah berbeza
4 1/2 out of 5 stars

nama biskut : cashew nut
botol 50 biji RM21.00
mula2 aku tgk biskut nieh, terdetik dalam hati mst manis gler biskut nieh,
sekali rase mcm nak pengsan.. sedap sgt..
terus tnyer mak aku, order dah ke biskut nieh,
nasib dah order, ley melantak time raye :)
5 out of 5 stars , of cozzz ;)

nama biskut : white chocolate
botol 50 biji RM21.00
dah lame aku admire kat biskut nieh,
rasenyer sedap mcm rupanya k..
walaupon iras biskut kat atas td, tp rase nyer totally different
5 out of 5 stars jugak ;)

nama biskut : tart nenas
bekas lawa cm kat atas 50 biji RM22.00
 aku xmkn tart, tp biskut tart makcik nieh aku bedal..
gler weh, cair dalam mulut..sumpah gebu!
mmg time mkn xbecakap terus, nikmat nyer perghh
aku yg xmkn terus minat nak mkn n terus mkn
5 out of 5 stars
nama biskut : suji berkacang
botol 50 biji RM21.00
 lg satu biskut feberet aku, acik tue bagi amik rase 3 bijik,
sepanjang aku keje kat c2 aku dah mkn hampir 6 bijik taw..haha
sedap sgt lah weh.. yg nieh aku beli 2 botol..
5 out of 5 stars!!!

nama biskut : semperit
botol 50 biji RM18.00
 biskut semperit paling gebu yg penah aku mkn,
cair dalam mulut of coz,
sedap n xmcm kuih semperit2 yg len
xnyesal bg tetamu mkn ;)
abah aku suke biskut semperit makcik nieh
5 out of 5 star


so, tunggu ape lg, cepatlah decide nak beli biskut ape, n tempah taw.. pelajar KPTMKL ley tmph kat aku, Najwa n Farah Baharin..area penang ley tempah direct kat mak aku, okeh..jgn segan2 leave komen kalo nak tempah...available area KL, Penang and Perak.. nyesal kalo xbeli, cayelah cakap aku nieh ;) 



bace jek? komen lah cikit, dont shy-shy cat ;P

11 sayang blog lina:

kpah k-poh said... [Reply to comment]

kakak.., yg tart nenas tu cukup 50 biji...sbb tart tak boleh masuk botol..kena masuk bekas mcm kedai..tapi isinya cukup 50 biji...

kakatak said... [Reply to comment]

ak nk tempah gak boley?
keh3

awEk biJak said... [Reply to comment]

tgk konyer komen cam teringin aku nk tempah ni.. emel aku blik cane nk tempah: appleous@gmail.com (=

Anonymous said... [Reply to comment]

cane nk tempah?

Lina_Lin said... [Reply to comment]

@Anonymous

ley email kat lina_lin1991@yahoo.com

Lina_Lin said... [Reply to comment]

@awEk biJak

okeh, t cek inbox yer ;)

Lina_Lin said... [Reply to comment]

@kakatak

jaohnyer nak anto smp trengganu

Lina_Lin said... [Reply to comment]

@awEk biJak

boley send email ke lina_lin1991@yahoo.com

Anonymous said... [Reply to comment]

awak...sy nak order kueh...bole ping saya kat no ni x...0193760722

Anonymous said... [Reply to comment]

salam awak...sy nak order kueh..ping sy kat no ni pls 0193760722

Lina_Lin said... [Reply to comment]

@Anonymous

wslm..maaf yer awk..sy da ttp order,soory yer..