Saturday, November 19, 2011

MUET EXAM WAS OVER !

Assalamualaikum semua..

yeayyyy, exam MUET dah habis... boleh lah aku berblog dalam bahasa yg lebih mudah difahami iaitu bahasa melayu...terseksa jiwa raga bila kena menulis blog dalam bahasa inggeris..tapi kan, bagi aku lah, bila kita menulis something in English, mesej tue seakan-akan sampai dalam makna yang lebih mendalam.. aku tak tahu kenapa aku rasa macam tu tapi its just my opinion okeh..

Exam MUET tadi aku macam kena culture shock sebab sememangnya aku tak menjangka format Muet adalah sebegitu rupa.. aku sangatlah tak tahu yang reading kena baca banyak gila essei yang berjela-jela panjangnya dan lebih membebenkan otak dan saraf ke otak aku nie bila essei tu mengunakan terms dalam sains seperti Methane dan Carbon Dioxide..hoiii gila, sakit hati aku bila baca essei macam tu..

writting pon i face the same problem regarding the format of the paper.. aku tak tahu menahu lahhaii formatnya sebegitu.. dan sangatlah berani the mati aku masuk exam hall dengan tidak melihat sample essay dalam soalan writting.. tp instructions kan ada jadi follow ajelah.. but then, aku still bergagap-gagap bila menulis.. hoii salah lah la,bukan tergagap-gagap, teragak-agak.. aku teragak-agak sebab aku BLANK rakan-rakan sekalian..dan buat pertama kalinya dalam sejarah hidup aku, aku tak faham apa soalan tu nak.. jadi sorry to say, i cant do well in writting..

but Alhamdulillah, thanks to Allah, listening paper was just fine :) im so relieve darls.. sekurang-kurangnya ada paper yang dapat cover aku punya jawapan tak serupa macam jawapan dalam writting tadi tu..nasiblahhh T_T so balik dari Muet exam aku makan dengan happynya seperti macam baru abis final exam dan rasa macam cuti sem baru nak bermula (tak sedar diri lusa dah start new sem) dan lepas tu tidur dengan lenanya pelok Mashitah..

ha amik kau, kalau entry dalam bi nie mahu ketot aje dan tak der lah nak berjela-jela macam karangan 550 patah perkataan..haha..semangat aje rasa dalam taip dalam bahasa melayu..oklah.. nanti aku hupdate benda lain lah pulak.. till then, buibui ~


source : here


bace jek? komen lah cikit, dont shy-shy cat ;P

2 sayang blog lina:

AISYAH@AISHAH said... [Reply to comment]

hehe kan?? xpela... dh lepas... tawakal jer...

whinxe said... [Reply to comment]

yeah!! *hopefully xpayah ambik lagi dah..*.*