Monday, January 2, 2012

CARA NAK PASANG SHOUTBOX BARU DARI FIBOX :)

Assalamualaikum semua :)

Alhamdulillah, bertemu kita di entry ketiga untuk hari nieh.. kemain yer kau lina update entry banyak-banyak hari nieh.. nak kata masa lapang sangat, tak pon.. dah sampai seru kot nak aktif balik.. harap-harap kekal lah.. kesian pulak blog nieh ditinggalkan bersawang. sampaikan gaji dari Nuffnang tue aku rasakan gaji buta aje.. haha.. mintak maaf yer Nuffnang ;)

ok, jom aku tunjukkan macam mana nak pasang shoutbox daripada Fibox nieh.. mula-mula pergi ke laman web Fibox , tekan SINI .



step 1 : of coz kena Sign Up dulu ;)
step 2: isi semua maklumat yg diperlukan.
make sure korang masukkan email address yang valid a.k.a wujud 
dan aktif sebab confirmation link akan di hantar terus ke akaun email korang.
( boleh jugak login dgn FB, lagi pantas )


step 3: lepas dah click link yang dihantar ke email, 
korang bolehlah login.
kemudian klik setting.


step 4: butang customize ialah untuk edit macam mana rupa shoutbox korang.
butang smiley pulak smiley lah.

step 5: tekan button overview then copy lah code.


senang aje kan.. as simple as 1 2 3 4 5 aje.. Fibox nieh masih baru so banyak lagi function dier yang masih disable. bagi aku ok dah asalakn ia nya FREE ;) oo yer, satu lagi yang aku suke sal Fibox nieh, dier ader smiley macam Yahoo Messanger. 

ha tengok, banyak kan smiley.. rasa berkobar-kobar aje nak drop tapak kaki kalau
kawan-kawan blogger yg lain pakai shoutbox dari Fibox jugak :)

ok, sampai sini ajelah.. kepala dah biul-biul minta tidur.. nak solat isya' then krohhh, gudnite darls , buibui



Thanks for reading ;)


bace jek? komen lah cikit, dont shy-shy cat ;P

4 sayang blog lina:

Cik Ungu Kamila said... [Reply to comment]

wah tutorial laa. entri b'guna buat bloggers yg nak mencari shoutbox since shoutmix dah tamatkn perkhidmtn percumanya :)

Lina_Lin said... [Reply to comment]

@Cik Ungu Kamila

hehe.. biase2 aje.. try lah taw, best :)

kpah k-poh said... [Reply to comment]

kat notebook ni..akak punya kotak nak tulis mesej tak nampak...jadi tak leh nak tulis...

Anonymous said... [Reply to comment]

Obedient bye, considerate chum :)